Ana içeriğe atla

Elektrikli Kaykay Dünya Hız Rekoru: 95,83 km/sa

Kanadalı kaykay yarışçısı Mischo Erban düz yolda saatte 95,83 km hıza ulaşarak Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.
2 yılda geliştirilen dört tekerlekli elektrikli kaykayın öyküsü ise hayli ilginç. Her şey Nextboard adlı kaykayı geliştiren ekipte yer alan bir mühendisin 90’lı yıllarda üretilmiş 6 kg ağırlığında bir sabit disk bulmasıyla başlamış. Bu antika sabit diskin motorunun çok hızlı bir elektrikli kaykay üretmek için kullanılabileceğini düşünen ekip, uzun bir çalışma sonunda dünya rekoru kıran kaykayı üretmeyi başarmış. Dört BLDC motor kullanan kaykayın yazılımı ekip tarafından geliştirilmiş. Dört çeker kaykayın görüntüsü ve batarya ömrü henüz istenilen düzeyde olmasa da çalışmalar devam ediyor. - See more at: http://www.bilimgenc.tubitak.gov.tr/makale/elektrikli-kaykay-dunya-hiz-rekoru-9583-kmsa#sthash.s7ACs5SE.dpuf

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Levhalar ve Levha Tektoniği

Başlangıçta tüm kıtaların Pangea adında tek bir kıta olduğu, sonradan parçalanıp dağılarak zamanla günümüzdeki yerlerine ulaştığı görüşüne dayanan kıtaların kayması kuramını aslında 1912'de bir meteorolog olan Alman bilim adamı Alfred Wegener ortaya attı.

Gezegenlerin Türkçe Adları

Vâr oluştan bu yana, tüm kişioğlunuñ (insanoğlunuñ) ilgisiñi çekmiştir gökyüzü. Eski kişiler de gökyüzünde erişilmez olan dahası kimi oğur (zaman) tapındıkları bu nesnelere adlar takmışlardır. Öyle ki, “güneş, ay, yıldız” gibi bir takım gök nesneleriniñ adları töz (temel) sözcükler olarak taplanır (kabūl edilir).

REYHANLI AŞİRETİ BOYBEYİ MURSELOĞLU HAYDAR BEY'İN AFFI VE MARAŞ'A İSKANI Ö

Teşkilatçı bir yapıya sahip olan Maraş Valisi Kalender Paşa, bölgesindeki Türkmen Aşiretlerini kendi aralarında örgütleyerek hem aralarındaki anlaşmazlıkları asgariye indiriyor hem de bölgede kendi gücünü ortaya koyuyordu.