Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Nisan, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Gezegenlerin Türkçe Adları

Vâr oluştan bu yana, tüm kişioğlunuñ (insanoğlunuñ) ilgisiñi çekmiştir gökyüzü. Eski kişiler de gökyüzünde erişilmez olan dahası kimi oğur (zaman) tapındıkları bu nesnelere adlar takmışlardır. Öyle ki, “güneş, ay, yıldız” gibi bir takım gök nesneleriniñ adları töz (temel) sözcükler olarak taplanır (kabūl edilir).

Jüpiter gezegeni

Güneş Sistemi'nin uzaklık olarak beşinci gezegenidir. Kütlece ve çap olarak sistemdeki en büyük gezegendir. Aslında Jüpiter gezegeni Güneş Sistemi'nde bazı özelliklerinden dolayı 'enlerin gezegeni' olarak sınıflandırılabilir:

Işık Hızı Nedir?

Einstein'in genel izafiyet teorisinin çıkarımlarından biri de evrende herhangi bir cismin ulaşabileceği maksimum hızın ışık hızını aşamayacağıdır. Dünyanın en hızlı süper sonik uçakları, hatta bunların yüzlerce kat hızlısı dahi ışık hızını geçemezler. Işık hızı tüm hızların en son limitidir. Ortama bağlı olarak ışık hızı değişim gösterir.  

REYHANLI AŞİRETİ BOYBEYİ MURSELOĞLU HAYDAR BEY'İN AFFI VE MARAŞ'A İSKANI Ö

Teşkilatçı bir yapıya sahip olan Maraş Valisi Kalender Paşa, bölgesindeki Türkmen Aşiretlerini kendi aralarında örgütleyerek hem aralarındaki anlaşmazlıkları asgariye indiriyor hem de bölgede kendi gücünü ortaya koyuyordu.

3D Tarama Yapan İHA

Küçük insansız hava araçları (İHA) hızla yaygınlık kazanıyor ve farklı endüstriler tarafından değişik amaçlarla kullanılıyor.

Elektrikli Kaykay Dünya Hız Rekoru: 95,83 km/sa

Kanadalı kaykay yarışçısı Mischo Erban düz yolda saatte 95,83 km hıza ulaşarak Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.

Mars’ta 3D Baskı “Ev”ler

Mars’ta sıvı halde su bulunduğu keşfi gelecekte Mars’ta yaşamak isteyenler için güzel bir haber. Ancak Mars’ta kurulacak insan kolonileri için uygun yaşam alanlarının da inşa edilmesi gerekiyor.

Evrenin Genişlemesi Ne Anlama Geliyor?

Evrenin genişlemesi, evrenin birbirine uzak kısımları arasındaki mesafenin zaman içinde artmasıdır.

Levhalar ve Levha Tektoniği

Başlangıçta tüm kıtaların Pangea adında tek bir kıta olduğu, sonradan parçalanıp dağılarak zamanla günümüzdeki yerlerine ulaştığı görüşüne dayanan kıtaların kayması kuramını aslında 1912'de bir meteorolog olan Alman bilim adamı Alfred Wegener ortaya attı.

Türkçe Yazım Kuralları

YAZIM KURALLARI Sözcüklerin ve harflerin yazılışıyla ilgili belli kurallar da vardır. Bunları şimdi ayrı ayrı göreceğiz.

Arduino ile kendi arabanızı yapın..

Gerekli malzemeler   2 adet dc motor (ben 12 volt 500 rpm kullandım) Arduıno uno r3

Antremanlarla Matematik Çarpım Tablosu

Merhaba herşeyin başı matematiktir. Matematiğin başı da Çarpım tablosudur çarpım tablosunu öğrenmeden matematik'te hiç bir şey yapılamaz o yüzden matematiğe başlamadan önce çarpım tablosu sorununu gidermemiz gerekmektedir. Bunda ayıplanacak bir durum yok :) Ülkemizin genelinde bu büyük bir sıkıntıdır ve herkes bu sıkıntıyı çekmektedir.